Igranje video igrica kao oblik zarade?

 

 

 

Prije nekog kratkog vremena moj klinac od 12 godina me davio s nekom video igricom, na što sam mu odgovorio da baš kompjutor ne želim koristiti za video igrice, jer ipak na kompu radim, pa nekako nema smisla. Kaže on meni, pa i igrica može biti posao. Na što mu odgovorim. Pa i je, igrica je posao za one koji naprave video igricu ti je fino kupiš i oni lijepo zarade, a ti zaradiš jedinicu u školi jer igraš igricu umjesto da učiš. 🙂 Svakako ga nije zbunilo moje pričanje kako je to bez veze i tralala. Iako sam i sam igrao igrice u mladosti, pa ga potpuno razumijem. Nego se on primio posla i meni pokazao nešto što nisam znao, a to je da se s igricama zarađuje veliki novac.

 

Trendovi uvijek donose neke nove stvari koje ostaju, naravno postoje i oni trendovi koji nestanu, ali su bili trend neko vrijeme. Ovdje će biti riječi od trendu koji sve više raste. Što bi možda značilo da se i vi možete priključiti tom brzo rastućem trendu.

Kao vlasnik računala ili možda bolje rečeno kompjutora vi imate cijeli niz mogućnosti za zaradu novca. Evo još jednog koji će vam se možda čak i dopasti, a to je igranje video igrica za novac. Točnije vi možete postati profesionalni gamer. Jasno da se sada pitate: "Pa tko će meni platiti da igram igrice?"  Neće vam nitko platiti samo da samo igrate,ali ako se pojavite na jednom od turnira i pobijedite moći ćete zaraditi jako lijep novac. Zarade premašuju i po nekoliko milijuna dolara za igrače.

Vjerojatno niste znali da se održavaju turniri u video igricama koji imaju nagradni fond od 24 milijuna dolara. Da, dobro ste pročitali 24 milijuna dolara. Gdje ekipa od pet igrača može uzeti 10 milijuna dolara kao prvu nagradu. Naravno nećemo pričati o dodatnoj zaradi koju vjerojatno priskrbe sponzori.  Uzmimo samo za primjer da je to veći nagradni fond nego na većini profesionalnih teniskih turnira. Nagradni fondovi nisu svi tako veliki ali ima ih poprilično gdje je riječ o milijunima dolara.

 

Povijest igranja video igrica

Igranje igrica nije ništa novo, čak i "starija" generacija je u mladosti igrala igrice. Samo takvo igranje igrica je završilo samo na igranju. Ako pogledate na Wikipediju, vidjet ćete da je organizirano natjecanje u igranju igrica počelo već tamo davne 1972. Kasnije kada se pojavio internet počelo je i online igranje igrica, što je i danas vrlo popularno. Ako malo bolje pogledamo možemo vidjeti da natjecanje u igranju video igrica postoji već nekih skoro pola stoljeća. Tako da to zapravo nije nešto potpuno novo, ali razvojem tehnologije postaje sve zanimljivije. Ipak možete iz udobnosti svog doma igrati s igračima iz cijelog svijeta, te naravno ako ste dobri i zarađivati. Oko 2000. godine počeli su globalni turniri koji se sve više i više razvijaju, a naravno tu popularnost prate i milijuni igrača koji igraju igrice. Što profesionalno, što amaterski.

Prošle godine je i Olimpijski odbor raspravljao da igrice postanu i dio Olimpijade, no pitanje je hoće li se to dogoditi. Ipak činjenica je da esports postaje sve više zastupljen u svijetu i da ima sve više igrača.

 

 

Vrste igrica

Postoje razne vrste igrica i ima ih jako puno, a gotovo sam siguran da ste na svom pametnom telefonu i vi probali koju igricu. Za sebe znam da jesam, a igram i šah preko mobitela s ljudima širom svijeta. 🙂 Uglavnom igrice koje se igraju po turnirima su malo drugačijeg karaktera. Radi se o raznim vrstama igrica. Od strategijskih pa do pucačkih igrica za koje je naravno potrebno strategijsko razmišljanje i poprilična brzina vaših prstiju u koordinaciji s vašim očima. Tzv. FPS (First person shooter) Gdje ste vi u igrici u prvom licu i obično pucate u nešto. Na turnirima se nalaze i MOBA (Multiplayer online battle arena) igrice. To su strategijske igrice koje obično imaju ptičju perspektivu, naravno tu su i borilačke igrice, nogomet, te cijeli niz raznih drugih igrica. Kada malo prokopate po internetu siguran sam da ćete se iznenaditi kada vidite kakvih sve igrica ima.

 

 

 

Video igrice i zdravlje

Obično ljudi misle kada njihova djeca igraju igrice da to šteti njihovom zdravlju, ali ako malo pogledamo razna istraživanja izgleda da ima više koristi nego štete. Jedno je istraživanje pokazalo da pucačke igrice pospjepšuju rad mozga. Drugo istraživanje govori o tome da kirurzi koji igraju igrice rade bolje operacije i manje griješe. Tako da ako trebate na operaciju možda bi bilo dobro da prije pitate doktora je li igra video igrice? Čisto da provjerite koliko je dobar. Ma šalim se naravno, ali izgleda da video igrice poboljšavaju koncentraciju i kognitivne sposobnosti. Ako pogledamo sa zdravstvenog aspekta isto tako može biti nekih beneficija.

 

Uglavnom video igrice mogu biti jedan lijep izvor zarade. Nemojte sada misliti kako je to vrlo jednostavno i da ćete sutra već biti profesionalan gamer. Za to treba puno truda i rada, vježbanja i treniranja, ali naravno moguće je. Ako se odlučite javite mi kako prolazite na turnirima.

 

 

Slobodno se povežite sa mnom na Facebooku  ili na Google+! Isto tako slobodno komentirajte ili ako mislite da vrijedi podijeliti objavu. Slobodno podijelite objavu na društvenim mrežama.

gravatar-slika

potpis

pošaljite mi poruku: +385/9193-55474

email: hrvojeh75@gmail.com
skype: hrvojeh75

P.S. Ako imate internet stranice i mučite se s Online marketingom, onda će vam ovaj program definitivno pomoći da riješite svoje Online probleme!! Kliknite ovdje za više informacija

Leave A Response

* Denotes Required Field